Ifølge Brundtlandrapporten er definitionen på bæredygtig udvikling:
– En udvikling, der opfylder de nuværende behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare.
Med Ole Jepsen A/S som samarbejdspartner, får du byggeri, der
- respekterer miljøet og opføres på miljøets præmisser
- overholder gældende lovgivning og direktiver
- vægter den miljørigtige løsning i balancen med det teknisk og økonomisk forsvarlige
Vi starter hjemme
Bygningerne i vores kontor er isoleret i henhold til de gældende standarder. De er konstrueret med henblik på at udnytte solens stråler optimalt til både opvarmning og belysning. Vi anvender lavenergipærer og LED-belysning, hvor det er muligt – og både belysning og opvarmning er tids- og sensorstyret for at minimere energiforbruget.
Vi kildesorterer alt vores kontoraffald med henblik på genbrug.
Affald på byggepladsen
Affald og restprodukter fra vores bygge-, anlægs- og vedligeholdsarbejder søges altid minimeret både af hensyn til omkostningerne og ressourceforbruget.
Vores system til håndtering af affald er opbygget efter lovbekendtgørelsen om sortering og genanvendelse af bygge- og anlægsaffald.
Så vidt muligt vil affald, der skabes på vores byggepladser enten genbruges internt eller afleveres til genbrug.
Ole Jepsen A/S har indgået aftaler med samarbejdspartnere på følgende affaldsområder:
- Husholdningsaffald fra vore mandskabs- og kontorskure er tilmeldt tømningsordning hos Marius Pedersen A/S, der varetager miljømæssig håndtering og bortskaffelse af affald i overensstemmelse med gældende lovgivning.
- Asfalt, mur- og betonbrokker fraktioneres fra øvrigt affald og afleveres til nedknusning. Materialet kan derefter genbruges bl.a. som stabilgrus.
- Arbejder, der involverer håndtering af asbest, PCB, bly og andre forurenede materialer, udføres af uddannede samarbejdspartnere. Affaldet afleveres til bortskaffelse på godkendte miljøanlæg.
- Øvrigt bygningsaffald opdeles i hovedfraktioner. Det afleveres til genbrug hos en samarbejdspartner, der neddeler og sorterer fraktionerne for, at så meget som muligt kan benyttes til genbrug – og som sidste mulighed til forbrænding i kraft- og varmeværkerne.
Opvarmning
I vinterperioden er det nødvendigt at opvarme råhuse og andre bygninger på vore byggepladser for at opnå den temperatur og luftfugtighed, der kræves for at udføre vores arbejde – og samtidig skabe et behageligt arbejdsklima for vores håndværkere.
I den forbindelse har Ole Jepsen A/S fokus på at minimere brugen af el, olie eller gas til opvarmning.
Blandt andet planlægger vi tidligt i processen tilkobling af blivende varmekilder, f.eks. fjernvarme, naturgas eller andre miljøvenlige opvarmningsløsninger afhængig af mulighederne lokalt.