Byager Vænge – Helhedsrenovering af 126 almene boliger

Visualisering af Byager Vænge som det vil se ud efter helhedsrenoveringen i 2020. Visualisering / Creo Arkitekter A/S

Sagsnavn
Byager Vænge

Adresse
Byager Vænge, 3460 Birkerød

Entrepriseform
Hovedentreprise

Sagsnummer
222

Bygherre
Boligselskabet Birkebo, afdeling 7 v/ Boligkontoret Danmark

Totalrådgiver og arkitekt
Creo Arkitekter A/S

Ingeniør
Henneby Nielsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S

Landskab
Arkplan ApS

Kommune
Rudersdal

Byggeperiode
Oktober 2017 – marts 2022

Beskrivelse af byggeriet
For Boligselskabet Birkebo v/ Boligkontoret Danmark udfører Ole Jepsen A/S hovedentreprisen på helhedsrenoveringen af boligafdelingen Byager Vænge, afdeling 7, der består af 126 almene boliger.

Byager Vænge er en klyngehusbebyggelse, der er fordelt på 31 ungdomsboliger og 95 familieboliger i ét plan, som til sammen udgør et areal på 7.935 m2.

Boligerne er opført i 1970’erne og helhedsrenoveringen har derfor fokus på at gøre boligerne mere tidssvarende ved at udnytte dagslyset optimalt og med bedre adgange til de udendørs gårdområder.

Projektet omhandler en gennemgribende renovering med fokus på energioptimering og varmegenvinding, hvor den eksisterende bebyggelse skrælles ned, således det kun er bagmuren af porebeton, der står tilbage. Derfor omfatter arbejderne etablering af nye fundamenter, skalmure, tag, døre og vinduer, ventilation samt køkken og bad. Dertil skal udearealerne og gårdrummene mellem boligerne også istandsættes.

Projektet kræver store beboer- og logistikhensyn, da hovedparten af boligerne kun kan tilgås via mindre, interne stier. Dertil er boligerne op til arbejdsstederne beboede, og derfor skal der tages store hensyn til beboerne med fokus på støjbegrænsning og et højt sikkerhedsniveau.

Renoveringen bliver gennemført á 8 etaper og haren samlet byggetid på ca. 6 år. Beboerne er genhusede mens deres bolig bliver renoveret.

Nyheder

Bygningskonstruktørstuderende fra KEA besøgte byggepladsen på vores renoveringsprojekt Byager Vænge i Birkerød. Læs mere

I Ole Jepsen A/S bruger både ledelse og medarbejdere mange ressourcer på vinterforanstaltninger for at sikre et godt arbejdsmiljø for alle på vores byggepladser hele vinteren igennem. Læs mere

Det vil glæde os at se kunder, samarbejdspartnere, forretningsforbindelser og venner af huset til reception i anledningen af Ole Jepsens 60-års fødselsdag torsdag den 6. december 2018 kl. 14-17 Læs mere