Helsinge Realskole – Udvidelse af skolen

Helsinge Realskole 1

Rektor og bygherre Jeppe Møller Tobberup foran den nye tilbygning på Helsinge Realskole. Foto / Ole Jepsen A/S

Sagsnavn
Helsinge Realskole
Adresse
Nygade 28, 3200 Helsinge
Entrepriseform
Hovedentreprise
Sagsnummer
155
Bygherre
Helsinge Realskole
Bygherrerådgiver og arkitekt
Tegnestuen Møllestræde A/S
Ingeniør
Dines Jørgensen & Co. A/S
Kommune
Gribskov Kommune
Byggeperiode
April 2011 – august 2012

Beskrivelse af byggeriet
Arbejdet på Helsinge Realskole omfattede opførelse af ny indskoling i form af en selvstændig nybygning på ca. 1.800 m2 samt ombygning i eksisterende ’villa’. Den nye bygning er opført med støbt terrændæk, etagedæk og bagmur i betonelementer. Formuren er opført i blanke mursten, tagkonstruktioner med hanebåndsspær beklædt med teglsten samt vinduer og udvendige døre i træ/alu.

Mellem den nye bygning og den eksisterende ’villa’ blev der etableret en forbindelsesgang med støbt built-up-tag på trapezplader beklædt med tagpap. Ydervæggen er opført i letkonstruktion beklædt med profileret bræddebeklædning.

Helsinge Realskole - trappe

Trappen er ‘organisk’, dvs. alle mål på buerne er unikke og alligevel er den valset i samme stykker stål fra bund til top. Foto / Ole Jepsen A/S

Endvidere blev der etableret nye faciliteter til ny klub i form af ny tilbygning på ca. 340 m2 samt ombygning i tilstødende bygningsmasse. Herudover etableres nyt parkeringsanlæg, brandveje og stiarealer samt beplantning.

Ole Jepsen A/S har på denne sag haft et tæt samarbejde med rådgivere og bygherre for at minimere generne for hele skolefunktionen, da den var i fuld brug under hele byggeperioden.

Læs i øvrigt interview med bygherre Jeppe Møller Tobberup.

Nyheder

En vigtig milepæl er nået på Plejehjemmet Ørbygård, hvor rejsegildet på den første af to etaper er fejret. Læs mere

Entreprenøren skal totalrenovere 126 almene boliger på Byager Vænge i Birkerød over de næste tre år. Hovedentreprisen har en værdi af knap 140 mio. kroner Læs mere