Hillerødgades Skole – Ombygning til specialskole og fritidshjem

 

197 Hillerødgades Skole 6

Hillerødgades Skole på Nørrebro. Foto / Ole Jepsen A/S

Sagsnavn
Hillerødgades Skole
Adresse
Ørholmgade 8
2200 København N
Entrepriseform
Hovedentreprise
Sagsnummer
197
Bygherre
Københavns Ejendomme
Nyropsgade 1, 5.sal
1602 København V
Totalrådgiver, byggeleder og arkitekt
Karl Henning Sørensen arkitekter as
Frederiksborgvej 14
3200 Helsinge
Ingeniør
Dines Jørgensen & Co. A/S
Kirsebæralle 9-11
3400 Hillerød
Kommune
Københavns Kommune
Byggeperiode
August 2014 – juni 2015

Beskrivelse af byggeriet
Hillerødgades Skole samlede etageareal på ca. 5000 m2 skal ombygges og renoveres. Skolen har hidtil fungeret som folkeskole, men fra 2015 skal den være specialskole for ca. 132 elever med lettere indlæringsvanskeligheder samt fritidshjem for samme gruppe. Det er den nuværende Frederiksgård Skole og Fritidshjemmet Galaksen i Vanløse, der flytter til Hillerødgades Skole på Nørrebro. Den nye skole vil have elever fra 0. til og med 10. klassetrin med 14 klasser fordelt på én klasse pr. årgang og i enkelte tilfælde to. Klassestørrelsen varierer fra ca. 5 til 14 elever.

Hillerødgades Skole er opført ca. 1915 og bygningerne er bevaringsværdige i SAVE-kategori 3. En del af den nuværende skole ombygges til Fritidshjemmet Galaksen, som vil have op til ca. 85 pladser, der fordeles i tre grupper efter alder. Der foretages omfattende ombygninger i stueetagen på bygning 1 og i vestfløjen på 1. og 2. sal. I øvrigt foretages lokale ombygninger flere steder. Arbejdet inkluderer linoleums-og vinylbeklædninger, udskiftning af ud-og indvendige døre og vinduer, etageadskillelse, montering af nye stålbjælker under etagedæk inklusive brandisolering af disse samt etablering af udvendig brandtrappe. Der isættes også nye køkkener og badeværelser heriblandt bade-og omklædningsfaciliteter til personale samt handicaptoiletter med brusemulighed.

I stort set alle rum etableres nye akustiklofter, vægabsorbenter, ny belysning, nye stikkontakter og nyt trådløst. I de fleste rum etableres ny mekanisk ventilation, mens VVS-installationer og afløb omlægges og fornys i et vist omfang.

 

Nyheder

Default: There is nothing to display at this time. Please check back later.