Lyngborghave – Nyt børnehus i Birkerød

LyngborghaveIII

Børnehuset Lyngborghave set fra legepladsen. Foto / Ole Jepsen A/S

Sagsnavn
Lyngborghave
Adresse
Lyngborghave 42-46, 3460 Birkerød
Entrepriseform
Totalentreprise
Sagsnummer
170
Bygherre
Rudersdal Kommune
Bygherrerådgiver
SITE A/S
Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma
Arkitekt
DOMUS arkitekter
Landskabsarkitekt
LiW Planning
Ingeniør
Dominia AS
Kommune
Rudersdal Kommune
Byggeperiode
September 2012 – september 2013

Beskrivelse af byggeriet
Byggeriet omfattede projektering og opførelse af daginstitutionen Lyngborghave med børnegrupper og fællesfaciliteter, servicearealer og legeplads, haveanlæg og parkering.

Huset giver plads til 150 børn, der har fået over 6.000 m2 udearealer at boltre sig på, som Ole Jepsen A/S også har anlagt. Børnehuset er bygget med eget produktionskøkken. Redskabs- og legetøjsskure er inkorporeret i hovedbygningen. Sammen med de skråt afskårne tagudhæng markerer de bygningens sekundære indgange.

Lyngborghave 1

Børnehuset indenfor. Foto / Ole Jepsen A/S

Bygningens arkitektur er stjerneformet. Ovenlysvinduer og højt siddende vinduesbånd giver højde, luft og lys også til områder, der ligger inderst i bygningen.

Den nye daginstitution er opført i præfabrikerede væg- og tagelementer af træ afsluttet med pudsede facader og tagpapdækning som varmt tag.

Træelementerne blev leveret med isatte vinduer og døre fra fabrik, hvilket muliggjorde en hurtigere lukning af bygningen.

Det nye børnehus i Birkerød er opført i ét plan. Bruttoarealet er på ca. 2.000 m2, og er opført som lavenergiklasse 2015.

Nyheder

En vigtig milepæl er nået på Plejehjemmet Ørbygård, hvor rejsegildet på den første af to etaper er fejret. Læs mere

Entreprenøren skal totalrenovere 126 almene boliger på Byager Vænge i Birkerød over de næste tre år. Hovedentreprisen har en værdi af knap 140 mio. kroner Læs mere