Ole Jepsen A/S går i gang med ny lokal opgave

Sådan skal bebyggelsen se ud efter totalrenoveringen. (Illustration: Creo Arkitekter A/S)

Entreprenøren skal totalrenovere 126 almene boliger på Byager Vænge i Birkerød over de næste tre år. Hovedentreprisen har en værdi af knap 140 mio. kroner

Af Jane Scmidt Klausen, Licitationen. Bragt i Licitationen mandag den 23. oktober 2017

Entreprenørvirksomheden Ole Jepsen A/S er ved at etablere skurby på Byager Vænge i Birkerød.

Firmaet har nemlig underskrevet kontrakt med Boligselskabet Birkebo v/ Boligkontoret Danmark på totalrenoveringen af boligafdelingen her.

En boligafdeling, der med sine godt 7.900 kvm fordeler sig på 126 familie- og ungdomsboliger i ét plan med tilknyttet have/terrasse og et fælleshus.

Dermed har Ole Jepsen A/S vundet endnu en lokal byggesag, da kontrakten på moderniseringen af Høvelte Kaserne, som Licitationen – Byggeriets Dagblad tidligere har beskrevet, kom i hus tilbage i august.

Og den nye opgave er virksomhedens direktør og navneophavsmand, Ole Jepsen, godt tilfreds med.

– Vi er rigtig glade for at have vundet den her sag. Den passer rigtig godt ind i det, vi laver i Ole Jepsen A/S, siger han.

De prækvalificerede
Foruden Ole Jepsen A/S var følgende prækvalificeret til at byde på totalrenoveringen af Byager Vænge i Birkerød:
– B. Nygaard Sørensen A/S
– Hovedstadens Bygningsentreprise A/S
– Enemærke & Petersen A/S
– Casa Entreprise A/S
Det oplyser Ole Jepsen, direktør i virksomheden af samme navn. Han oplyser desuden, at tildelingskriteriet var det økonomisk mest fordelagtige bud.

Prøvet store opgaver før
Totalrenoveringskontrakten har en værdi på knap 140 mio. kroner, og over for Licitationen – Byggeriets Dagblad oplyser han, at virksomheden tidligere har haft sager i samme størrelsesorden.

Samtidigt påpeger han, at i og med sagen løber over tre år, så svarer omsætningen per år som en “normal” sag i virksomheden, og han understreger, at den passer godt ind i de budgetmæssige forventninger til 2017.

Her er forventningen et resultat i top og bund på niveau med 2016, hvor bruttofortjenesten landede på 38,5 mio. kroner og resultatet før skat på 23 mio. kroner.

Det er bebyggelsen her, der skal have en kærlig hånd. (Foto: Ole Jepsen A/S)

Mange hensyn at tage
Renoveringen af Byager Vænge sker i otte etaper, og beboerne i første etape er allerede blevet genhuset i beboelsespavilloner.

Projektet stiller store krav til netop beboerhensyn, fordi der er mange, som bor tæt op ad de boliger, der arbejdes i.

– Vi har stort fokus på at skabe tryghed for beboerne, og det ligger os meget på sinde, at de kan få deres hverdag til at fungere bedst muligt i de tre år vi renoverer deres bebyggelse, siger Ole Jepsen.

Udover beboerhensynet stiller byggesagen også store logistiske krav, fordi bebyggelsen er forbundet af smalle interne stier, der både skal agere adgangsvej for beboerne, håndværkere og byggematerialer.

Dertil grænser Byager Vænge op til et fredet mose-område, som ikke kan benyttes til byggesagen.

Men entreprenøren har udført flere lignende komplekse sager – eksempelvis Farum Midtpunkt, fremhæver Ole Jepsen.

– De erfaringer tager vi naturligvis med os til Byager Vænge, siger han.

Flere ting skal laves
Totalrenoveringen af Byager Vænge indebærer arbejder som tag- og facaderenovering, energioptimering, varmegenvinding og forbedring af udearealerne.

Derudover skal der stedvist udskiftes køkken og bad.

Projektet har Creo Arkitekter A/S som totalrådgiver og arkitekt, mens ingeniørydelserne varetages af Henneby Nielsen Rådgivende Ingeniørfirma A/S og landskabsydelser af Arkplan ApS.

Hvem er Ole Jepsen A/S?

Virksomheden blev etableret i 2005.

I 2010 blev Ole Jepsen A/S kåret som Gazelle-virksomhed af Dagbladet Børsen.

Firmaet beskæftiger sig med nybyggeri, ombygning, renovering og vedligeholdelse af såvel almene familie-, ældre- og ungdomsboliger som pleje- og institutionsbyggeri, skolebyggeri og erhvervsbyggeri. Byggerierne udføres i hoved- og totalentreprise, i partnering og storentreprise.

De primære kundegrupper er boligselskaber, kommuner, regioner, andre offentlige eller halvoffentlige virksomheder samt private selskaber og institutioner.

Virksomheden udfører arbejde i egenproduktion og sammen med underleverandører. Egenproduktionen omfatter en murerafdeling og en tømrerafdeling, og firmaet prioriterer at uddanne både murer- og tømrerlærlinge.

Kilde: Virksomhedens hjemmeside

Nyheder

I Ole Jepsen A/S bruger både ledelse og medarbejdere mange ressourcer på vinterforanstaltninger for at sikre et godt arbejdsmiljø for alle på vores byggepladser hele vinteren igennem. Læs mere

Det vil glæde os at se kunder, samarbejdspartnere, forretningsforbindelser og venner af huset til reception i anledningen af Ole Jepsens 60-års fødselsdag torsdag den 6. december 2018 kl. 14-17 Læs mere

Endnu en milepæl er nået i opførelsen af den 3.370 m2 store mandskabs- og garagebygning. Læs mere