Plejehjemmet Ørbygård – Nyt plejehjem med 82 plejeboliger

Ørbygård 1

Visualisering / TNT Arkitekter A/S

Sagsnavn
Plejehjemmet Ørbygård

Adresse
Medelbyvej 6, 2610 Rødovre

Entrepriseform
Hovedentreprise

Sagsnummer
214

Bygherre
Rødovre Kommune v/ DAB

Totalrådgiver og arkitekt
TNT Arkitekter A/S

Ingeniør
DOMINIA A/S

Landskab
Nørgaard & Holscher Landskabsarkitekter

Kommune
Rødovre

Byggeperiode
August 2016 – september 2019

Beskrivelse af byggeriet
På Plejehjemmet Ørbygård i Rødovre opfører Ole Jepsen A/S 82 nye plejeboliger samt service- og fællesarealer og en ny hovedindgang.

I alt skal der bygges to nye byggeafsnit på i alt ca. 7.575 m2, der opføres i lavenergiklasse 2015.

Projektet indebærer, at to af Ørbygårds nuværende bygninger først miljøsaneres og rives ned, da de er utidssvarende. Det nye plejehjem opføres herefter i to etaper som to sammenhængene bygningsforløb i 2-3 etager, der bygges sammen med det eksisterende plejehjem og dagcenter.

Imens byggeafsnit 1 opføres, bor beboerne i den resterende del af plejehjemmet. Herefter flytter beboerne ind i de nye plejeboliger i byggeafsnit 1, hvorefter byggeafsnit 2 miljøsaneres, nedrives og opføres på ny.

Projektet på Ørbygård er en stor byggeteknisk udfordring, da plejehjemmets ene bygning skal skæres over i to dele. Det betyder, at de over 20 forskellige tekniske installationsgrupper til bl.a. brandslukning, adgangsdøre, alarm- og kaldesystemer, skal omlægges, så den tilbageblivende fløj kan være i fuld drift, mens den anden del bliver genopført.

Dette stiller store krav til, at der etableres midlertidige foranstaltninger for at sikre plejehjemmets kontinuerlige drift. Der skal samtidigt udvises store hensyn til beboere og ansatte, som er til stede under hele byggeriet.

Ørbygårds nye 7.575 m2 fordeles på 2.227 m2 servicearealer og 5.348 m2 boliger, hvoraf 493 m2 er fællesarealer.

Nyheder

Stort tillykke med svendebrevet til Justice Navarro Christoffersen, der har bestået svendeprøven og nu kan kalde sig murersvend. Efter næsten 4 års uddannelse kan Ole Jepsen A/S’ Læs mere

Ole Jepsen A/S’ to renoveringsprojekter, Farum Midtpunkt og Sortemosen, er indstillet til Renoverprisen 2018 og er med i kampen om at blive kåret som Danmarks bedste renovering. Læs mere

Undervisningslokalet var mandag skiftet ud med byggepladsen, da Ole Jepsen A/S bød 44 KEA-studerende velkommen på byggepladsbesøg på Plejehjemmet Ørbygård. Læs mere

En vigtig milepæl er nået på Plejehjemmet Ørbygård, hvor rejsegildet på den første af to etaper er fejret. Læs mere