KOM STÆRKT FRA START OG SIKKERT I MÅL SOM BYGGELEDER

I dag stilles der store krav til bygge- og projektledernes færdigheder i byggebranchen. Der er mange forskellige opgaver, der skal koordineres og udføres, og dertil er klare aftaler, overblik og brancheforståelse altafgørende. Hos Ole Jepsen A/S prioriterer vi videreuddannelse af vores medarbejdere højt. For os er det vigtigt, at hver enkelt kan genkende sig selv og se en fremtid i virksomheden. 


Vi uddanner og udvikler fremtidens byggeledere

Som arbejdsplads er det vores ansvar at sikre, at vores medarbejdere føler sig klædt på til at kunne varetage de opgaver, de bliver stillet. Når vi ansætter nyuddannede bygningskonstruktører og -ingeniører, gør vi det således til dels, fordi vi ønsker et stærkt og mangfoldigt medarbejderteam. Men vi gør det også for at investere i fremtidens byggebranche.

Derfor har vi også udviklet vores eget traineeforløb, der fungerer som en velkomst- og integrationsproces i virksomheden for vores ansatte. Forløbet har til formål at forberede vores medarbejdere på de opgaver og udfordringer, som de vil komme til at møde i jobbet som byggeleder. Det er vores erfaring, at det er lige så vigtigt at komme stærkt fra start, som det er at komme sikkert i mål. Af den grund vægter vi også udviklingssamtaler meget højt. Her får den enkelte medarbejder nemlig løbende mulighed for at få afstemt sine færdigheder og udviklingsområder, ligesom der også bliver sat klare målsætninger for, hvilke kompetencer der skal opnås og/eller udvikles. 


”Da jeg som nyuddannet bygningskonstruktør blev fastansat i Ole Jepsen A/S, blev jeg tilknyttet Ole Jepsen A/S’ traineeforløb. Her blev jeg præsenteret for et målrettet forløb med fokus på de arbejdsopgaver, som min mentor og jeg var blevet enige om, at jeg skulle være mere fortrolighed med. Det var ekstremt brugbart, da jeg kom til at føle ejerskab over de opgaver, jeg påtog mig. Der blev bl.a. sat fokus på afholdelse af byggemøder, udarbejdelse af mødereferater, indkøb af forskellige materialer og produkter samt den daglige koordinering på byggepladsen. Alle arbejdsopgaver blev gennemgået med min nærmeste leder hver 8. uge, hvor vi både fik talt om mine udfordringer såvel som succesoplevelser. Det kickstartede virkelig min hverdag, og dagene er virkelig fløjet af sted lige fra den første dag i traineeforløbet. Jeg føler, at jeg er blevet klogere på mig selv, ligesom jeg også har udviklet min helt egen måde at tilgå nye udfordringer. Faktisk valgte jeg netop i sin tid at søge praktikplads hos Ole Jepsen A/S, fordi jeg havde hørt en masse godt om det traineeforløb, de havde udviklet til nyuddannede bygningskonstruktører. Det er jeg i dag mere end glad for, at jeg gjorde,” udtaler Mikkel Salomon, byggeleder i Ole Jepsen A/S.


Vidensdeling skaber personlig og faglig vækst

Traineeforløbet består af 7-9 moduler fordelt over en periode på 10-12 måneder. Undervisningen er tilrettelagt som oplæg, gruppearbejde samt individuelle udviklingssamtaler. Hvert forløb vil dog blive tilpasset den enkelte byggeleders færdigheder og udviklingsbehov for at styrke både den faglige og personlige udvikling. Der vil i undervisningen blandt andet blive lagt vægt på ledelsesformer, budgetopfølgning, tilbudsberegning mv. Efter endt forløb får medarbejderen overrakt et diplom som bevis for sin gennemførsel og er nu klar til næste skridt: Workshop 1.


  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button
  • Slide title

    Write your caption here
    Button

Seneste projekter

Af Camilla Hunter 7. april 2025
Spændende renoveringsprojekt på Glostrupparken i Glostrup, hvor en almen boligbebyggelse skal have en tiltrængt opgradering og energioptimering.
Af Camilla Hunter 4. april 2025
BAUNEBJERGHUSE – MODERNE RENOVERING MED RESPEKT FOR HISTORIEN Hos Ole Jepsen A/S er vi stolte over at stå i spidsen for renoveringen af Baunebjerghuse i Humlebæk, en attraktiv bebyggelse fra 1970 administreret af Humlebæk Boligselskab. Med respekt for bygningernes oprindelige karakter, skaber vi i tæt samarbejde med Rådgiver og bygherre en moderne boligstandard, der giver værdi for både beboere og miljø. Projektet omfatter en omfattende energirenovering af 116 boliger fordelt på 11 blokke i halvandet plan, hvor trivsel, bæredygtighed og komfort er i centrum. Arbejdet bygger på en nøje udarbejdet helhedsplan, der adresserer udfordringer med indeklima, fugt og energioptimering. Renoveringen indebærer bl.a. efterisolering af gavle, lofter, skunke og facader samt etablering af nye lavenergi-vinduer og omfangsdræn, der effektivt beskytter mod fugtskader. For at sikre et sundt og behageligt indeklima udskiftes boligens ventilationssystemer og tekniske installationer, mens gavlboligerne, der tidligere var udfordret af fugt og skimmel, gennemgår en omfattende renovering med miljøsanering, nye kvalitetskøkkener samt robust gulvkonstruktion med isolering og fugtspærre. Vi prioriterer beboernes trivsel højt og har derfor tilknyttet en beboer- og genhusningskoordinator, som sikrer, at byggeriet gennemføres smidigt med minimal påvirkning af hverdagen. Når vi afleverer projektet i 2026, vil Baunebjerghuse stå som et bæredygtigt, sundt og attraktivt boligområde – en tidssvarende renovering med respekt for arkitekturen og beboernes daglige liv.  Vi glæder os til at føre endnu et vellykket projekt i mål og fortsætte vores gode samarbejde med bygherre, arkitekter, rådgivere og håndværkere, der deler vores passion for kvalitet og ordentlighed.
Af Camilla Hunter 25. marts 2024
ESPERGÆRDE GYMNASIUM & HF: OMBYGNING OG TILBYGNING AF EKSISTERENDE GYMNASIUM I perioden 2020-2021 gennemførte vi som hovedentreprenør 3 byggeprojekter for Gymnasiefællesskabet. Projekterne blev udført på Rungsted Gymnasium, Borupgaard Gymnasium og Espergærde Gymnasium & HF. En af de mest spændende opgaver var på Espergærde Gymnasium & HF, hvor vi udvidede den eksisterende bebyggelse med en ny tilbygning på 633 m 2 samt en flot forbindelsesgang til den tilstødende bygning H. Både tilbygning og forbindelsesgang blev opført i betonelementer og mursten. Som hovedentreprenør stod vi for projektledelse, byggestyring og koordinering med gymnasiets drift og brugere. Gymnasiet var i fuld drift, mens byggeriet blev udført. Projektet involverede flere komplekse nybygsarbejder, herunder nedrivning, fundamenter, facader, tag, vinduer, døre, toiletter, ventilationsanlæg og tekniske installationer. Hertil blev der også udført ny befæstning og beplantning i de nærliggende udendørsarealer. Den nye tilbygning indeholder 4 klasseværelser, fællesarealer, toiletter, teknikrum samt et flot og rummeligt atrium. Til overfladerne er der valgt rå beton, varmt højkantsparket i egetræ samt mønstrede akustikvægge i træbeton. Fælles for alle materialerne er, at de enten udfordrer eller leger med sanserne, hvortil de med lethed kan inkorporeres i den daglige naturvidenskabsundervisning. Med henblik på et sundt indeklima samt et minimalt energiforbrug blev der udført nye installationer for afløb, brugsvand, varme og el samt etableret ny ventilation i tilbygningen. Hertil blev vægge, lofter og tage også isoleret udførligt.  For at sikre en hensynsfuld proces for gymnasiets 1150 elever og 120 ansatte var vi i daglig dialog med skolens drift og ledelse omkring projektets stade og kommende arbejder. Der blev bl.a. indgået aftale om, at vi kunne bruge dele af gymnasiets udearealer til midlertidig skuropbevaring og materialeleverancer. Af hensyn til sikkerheden blev der opsat hegn, skiltning og afdækning ved igangværende byggeaktiviteter, så kontaktfladerne mellem byggeriet og gymnasiets aktive områder blev begrænset mest muligt. Af hensyn til skolens elever var vi meget opmærksomme på, at særligt støjende arbejder blev afviklet uden for eksamensperioderne.