Ole Jepsen A/S Logo
ISLEVVÆNGE – Helhedsrenovering af 190 bevaringsværdige almene boliger
  • ARKITEKT


    DOMUS Arkitekter A/S

    Button
  • EN DEL AF DANMARKSHISTORIEN: HELHEDSRENOVERING AF 190 BEVARINGSVÆRDIGE ALMENE BOLIGER


    I 2021 påbegyndte vi en imponerende helhedsrenovering af 190 bevaringsværdige boliger i Islevvænge, Rødovre, med forventet aflevering 2026. Projektet gennemføres med etapevis genhusning samt samtidig beboelse i de øvrige boliger. I skrivende stund – Januar 2024 – har projektet resulteret i 50 fuldt renoverede boliger, der står klar til at byde deres tidligere eller nye ejere velkommen.


    Islevvænge er en ældre rækkehusbebyggelse fra 1952, der blev anset som den største af sin slags efter datidens standarder. Arkitekten bag er ingen ringere end Arne Jacobsen, hvis design har opnået både national og international anerkendelse.


    Bebyggelsen på Islevvænge består af to hustyper: De gule huse og de røde huse. De gule huse tæller 137 i alt og er opført i ét plan. Husene prydes med gule teglsten og ligger forskudt af hinanden i rækker. I kontrast hertil er de 53 røde huse opført i 1,5 plan og prydet med røde mursten.

    Under stor hensyntagen til Arne Jacobsens originale design nedrives og genopføres de gule huse med nye gulve, vægge, tage, døre, vinduer, køkkener og badeværelser. Hertil udskiftes også alle ventilationsanlæg samt tekniske installationer som vand, el og varme.


    Ud af de 137 gule huse sammenlægges 27 til 18 nye boliger, og der etableres også 55 tilgængelighedsboliger med niveaufri adgang. Dette gør vi for at sikre, at Islevvænge fremadrettet vil kunne rumme og skabe trivsel for en mere divers sammensætning af beboere, herunder større børnefamilier eller personer med særlige behov.


    For de røde huse gælder det, at der renoveres køkkener, badeværelser, tage samt andre forældede/slidte bygningsdele og installationer. Projektet omfatter også en hel del miljøsanering, da der er konstateret miljøskadelige stoffer i flere af de gule og røde huse, herunder skimmel i ydervægge, PCB i gulvbelægning og flisebeklædning samt asbest i skiffertage og terræn. 


    Ved at gennemføre overstående tiltag er vi med til at fremtidssikre bebyggelsen i Islevvænge uden at gå på kompromis med det oprindelige arkitektoniske udtryk. Samtidig opnår vi også diversitet og et harmonisk helhedsudtryk ved at fordele boligsammenlægningerne og tilgængelighedsboligerne jævnt ud i området. 

    Vi er utroligt stolte af at stå i spidsen for denne historiske renovering og for at være med til at sikre, at de bevaringsværdige boliger fortsat vil skabe glæde og inspirere både nulevende og kommende generationer. 



    ✔ Hovedentreprise ✔ Ombygning ✔ Miljøsanering
    ✔ Samarbejde med driften ✔ Renovering ✔ Egen produktion
    ✔ Bevaringsværdig bygning ✔ Naboinformationer ✔ Træetageadskillelse

    Seneste projekter

    Af Camilla Hunter 25. marts 2024
    ESPERGÆRDE GYMNASIUM & HF: OMBYGNING OG TILBYGNING AF EKSISTERENDE GYMNASIUM I perioden 2020-2021 gennemførte vi som hovedentreprenør 3 byggeprojekter for Gymnasiefællesskabet. Projekterne blev udført på Rungsted Gymnasium, Borupgaard Gymnasium og Espergærde Gymnasium & HF. En af de mest spændende opgaver var på Espergærde Gymnasium & HF, hvor vi udvidede den eksisterende bebyggelse med en ny tilbygning på 633 m 2 samt en flot forbindelsesgang til den tilstødende bygning H. Både tilbygning og forbindelsesgang blev opført i betonelementer og mursten. Som hovedentreprenør stod vi for projektledelse, byggestyring og koordinering med gymnasiets drift og brugere. Gymnasiet var i fuld drift, mens byggeriet blev udført. Projektet involverede flere komplekse nybygsarbejder, herunder nedrivning, fundamenter, facader, tag, vinduer, døre, toiletter, ventilationsanlæg og tekniske installationer. Hertil blev der også udført ny befæstning og beplantning i de nærliggende udendørsarealer. Den nye tilbygning indeholder 4 klasseværelser, fællesarealer, toiletter, teknikrum samt et flot og rummeligt atrium. Til overfladerne er der valgt rå beton, varmt højkantsparket i egetræ samt mønstrede akustikvægge i træbeton. Fælles for alle materialerne er, at de enten udfordrer eller leger med sanserne, hvortil de med lethed kan inkorporeres i den daglige naturvidenskabsundervisning. Med henblik på et sundt indeklima samt et minimalt energiforbrug blev der udført nye installationer for afløb, brugsvand, varme og el samt etableret ny ventilation i tilbygningen. Hertil blev vægge, lofter og tage også isoleret udførligt.  For at sikre en hensynsfuld proces for gymnasiets 1150 elever og 120 ansatte var vi i daglig dialog med skolens drift og ledelse omkring projektets stade og kommende arbejder. Der blev bl.a. indgået aftale om, at vi kunne bruge dele af gymnasiets udearealer til midlertidig skuropbevaring og materialeleverancer. Af hensyn til sikkerheden blev der opsat hegn, skiltning og afdækning ved igangværende byggeaktiviteter, så kontaktfladerne mellem byggeriet og gymnasiets aktive områder blev begrænset mest muligt. Af hensyn til skolens elever var vi meget opmærksomme på, at særligt støjende arbejder blev afviklet uden for eksamensperioderne.
    Af Camilla Hunter 25. marts 2024
    HEGELS MINDE: OMBYGNING AF TIDLIGERE PLEJECENTER TIL ALMENE BOLIGER Fra 2015-2016 har Ole Jepsen A/S ombygget et smukt, men nedslidt plejecenter i Fredensborg til 10 nye, almene familieboliger. Projektet blev udført for Lejerbo og med os som hovedentreprenør. Ejendommen, der i dag er en del af afd. 270-5 Hegels Minde, er opført i 1912 af den tidligere ejer af forlaget Gyldendal, Jacob Hegel. I 1985 blev bygningen ombygget til plejecenter, men har siden 2007 stået tom og formålsforladt. Efterfølgende blev ejendommen overtaget af boligselskabet Lejerbo, der havde et klart ønske om at omdanne den ældre bebyggelse og tilhørende park til et indbydende og attraktivt alment boligområde. De nye familieboliger er blevet fordelt i stueetagen og på 1. sal, mens der i kælderetagen er blevet indrettet depotrum, fællesrum og vaskeri. Boligerne er af varierende størrelse, hvoraf størstedelen er på 2-3 rum. Kun én af familieboligerne er indrettet med 4 rum. Projektet omfattede flere gennemgribende renoverings- og ombygningsarbejder, der både blev udført ud- og indvendigt i bebyggelsen. Udvendigt er der blevet udskiftet vinduer og døre, repareret facader, udført nye kviste, indrettet udhuse og etableret adgang til det nye trapperum. Alt sammen for at sikre, at bebyggelsens flotte ydre igen kom til sin ret. Inde i bebyggelsen er der blevet gennemført en omfattende miljøsanering for bly, asbest, PCB og skimmel efterfulgt af en ombygning og nyindretning af samtlige etager inkl. kælder. De 10 nye familieboliger er blevet indrettet med helt nye køkkener og badeværelser, hvis funktioner modsvarer kravene hos en moderne familie. I forbindelse hermed er der også udført nye tekniske installationer og ventilationsanlæg for at sikre et godt indeklima og en effektiv energiudnyttelse i boligerne. Ombygningen på Hegels Minde omfattede et samlet areal på 1249 m 2 . Som hovedentreprenør er vi stolte af at have transformeret en formålsudtjent bygning, så den i dag kan skabe glæde og trivsel for både nuværende og fremtidige beboere. 
    Af Camilla Hunter 25. marts 2024
    HILLERØDGADES SKOLE: RENOVERING OG OMBYGNING AF TIDLIGERE FOLKESKOLE TIL NY SPECIALSKOLE På Ørholmgade i København N er en tidligere folkeskole blevet renoveret og ombygget til nye formål med Ole Jepsen A/S som hovedentreprenør. Projektet blev udført over en 1-årig periode fra sommeren 2014 til sommeren 2015.  Skolen, der går under navnet Hillerødgades Skole, er opført omkring 1915 og kategoriseret som bevaringsværdig i klasse 3. Skolen består af et symmetrisk anlæg med en trelænget hovedbygning i 5 etager. De 3 længer omslutter en skolegård med adgang fra Ørholmgade. Til bebyggelsen hører også 2 villaer, der flugter med de 2 sidefløje. Det samlede etageareal for skolen ender derfor på omkring 5.000 m 2 . Under nærværende hovedentreprise er Hillerødgades Skolen blevet transformeret til en indbydende og læringsfremmende specialskole med plads til ca. 132 elever fordelt over 14 klasser. Hertil er en del af bebyggelsen også blevet ombygget til Fritidshjemmet Galaksen med plads til ca. 85 børn. Projektet omfattede flere forskellige bygningsarbejder, herunder nedrivning og miljøsanering samt nye døre, vinduer, tekniske installationer, ventilationsanlæg mv. Hertil blev der også udført kloak, afløb, befæstning og beplantning i terrænet. I hovedbygningen er en stor del af de eksisterende rum blevet renoveret og ombygget til brug for den nye specialskole. I forbindelse hermed er der blevet etableret nye klasselokaler, garderoberum, fællesrum, handicaptoiletter, personale- og administrationslokaler samt fritidshjem for de mindste og mellemste børn. Hertil er det eksisterende bibliotek også blevet udvidet ved at inddrage de omkringliggende gangarealer. Fritidshjemmet for de ældste børn er placeret i den sydvestlige villa, der også er blevet indrettet med nye kontorer, personalerum, bade- og omklædningsfaciliteter, toiletter samt teknikrum og værksted. I den sydøstlige villa er der etableret nye arbejdspladser til skolens personale, ressourcecenter og depotrum. Til sidst er legepladsen i skolegården blevet istandsat med nye gynger, trampoliner, rutsjebane, klatrestativer, gummibelægninger mv. for at skabe glæde og fremme en positiv social interaktion mellem skolens elever. Her i Ole Jepsen A/S er vi stolte af at have etableret en specialskole på Hillerødgades Skole, hvor børn med særlige behov kan trives og udvikle sig.
    Share by: